Synsbedrag

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Synsbedrag kan brukes på anlegg for å få de til å virke større eller for å skjule snarveier. Disse små triksene bør brukes på faste anlegg der man har en vinkel der det er mest naturlig å se den aktuelle delen av anlegget (Synspunkt). Dette er noen av de beste triksene:

Lang gate: Legg en gate på tvers fra synspunkt til bakvegg av anlegget. La gaten bli smalere ettersom den strekker seg vekk fra tilskueren. Dermed vil gaten virke lenger og få anlegget til å virke større. Hvis man i tillegg bygger selv kan man redusere hushøyden og -lengden proposjonalt jo lengre vekk fra synspunkt man kommer.

Sporspiraler kan skjules i husrekker. Lag en husrekke der du kutter vekk sideveggene og setter husene helt tett sammen i en hel, halv eller kvart sirkel som sarter og slutter i en fjellvegg el. slik at toget kan kjøre inn i en tunnel, gjennom husrekken og videre inn i et fjell for videre stigning. Dermed får man plass til bebyggelse og detaljer der det kunne ha vært en fjellside.

Man kan kjøpe noen hus i mindre skala enn det man kjører og sette opp husene i en fjern del av anlegget. Da vil det se ut som de ligger lengre vekk.