Diskusjon:Etsing

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 2006-04-28 kl.16:48:49 (CEST) C'est perfait!!!


Bruker:ØysteinW

Jeg har et par kommentarer Håvard.

Du beskriver en tegneteknikk som du knytter opp mot Corel-brukere. "De som sverger til Corel Draw og lignende program benytter en litt snedig måte til å skrive ut filmene." Mon det. En ikke helt enkel, praktisk, teknikk basert på magenta, gul og rød. Høres temmelig tungvindt ut å forholde seg til spør du meg. Den teknikken er sikkert sprunget ut av at man har tenkt seg til trykkeriet for å lage filmer og da blir jo trykkeren glad. Om den trykkerituren er så nødvendig er vel heller ikke så sikkert lenger.

Så skriver du: "Tegner du i et CAD-program slipper du denne problemstillingen. Da tegner man ett lag for frontfilmen og ett lag for bakfilmen. Det tegnes da i sort på begge lagene."

Det kan man jo gjøre i Corel og Illustrator også. De fleste gjør det. (Bortsett fra at man bruker farger på lagene for å kunne skille de fra hverandre. Vanligvis RGB blå og RGB rød.) Slik du skriver gir du inntrykk av at bare CAD kan tegne i lag, men sånn er det ikke. Både CDR og AI gjør det med stor letthet.

Tilbake til filmene; Du skriver mye om krav til filmene og forsendelse av filmer etc. men du glemmer å nevne at E-post med vedlegg funker utmerket og at da er det produsentens ansvar at filmene er som de selv vil ha dem.