Diskusjon:Byggematerialer for terreng

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Einjen 11 mars 2006 kl.23:00 (CET) Jeg synes det bør stå i overskriften "EPS/XPS" at det dreier seg om isopor/jackofoam, da det for uerfarne kan være uklart og litt tungvint å måtte lese seg ned i teksten for å forstå hva dette er. Er det forøvrig noen forskejlli bruksområde på EPS og XPS, er det noen kvalitative forskjeller som er verd å få med seg i MJ-sammenheng?

--Øyvind S - MJwiki.no - kategoriredaktør 2006-03-11 kl.23:56:55 (CET) For å ta det siste først. Det er absolutt noen forskjeller som er verd å ha med. Det kommer. Når det gjelder bruk av Isopor/Jackofoam, så er jeg helt uenig. De er begge handelsnavn. Noen kjenner Isopor (de fleste) andre kjenner Jackopor. Kanskje det kunne stått innledningsvis? At det finnes flere måter å bygge opp landskapet; Gips (bla, bla, bla), EPS (f.eks Isopor) (bla bla bla), XPS (f.eks. Jackofoam) (bla, bla, bla) Er det en idé?

--Bruker:ØysteinW Også bør det være noe om verktøy; bajonettsag, tynnbladede kniver, varmluftforming etc.

Ad det om verktøy: tittelen sier ingen ting om verktøy, så det bør ikke være med her som selvstendige ting, men i tilfelle som et underpunkt knyttet til bestemte byggematerialer. Det er generelt viktig at tittel og innhold stemmer godt overens. Derimot bør det kanskje skjelnes mellom terrengUNDERLAG og terrengFINISH eller overflate. Disse er (stort sett) uavhengig av hverandre, så de bør kunne behandles hver for seg for ikke å gjøre saken for komplisert. Kanskje bør derfor artikkelen deles i to: Terrengunderlag og Terrengoverflate. --Ses 28. des 2010 kl. 12:05 (UTC)