Bruker:Jon S.

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Medlem av Arendal Modelljernbaneklubb.

Spesiell interesse: Små mj-anlegg.

Jeg ble fascinert av Märklin som guttunge, men fikk aldri bygget noe anlegg. Begynte å samle lok, noen vogner og skinner på 1980-tallet, men fortsatt ikke noe anlegg. Etter å ha giftet meg dukket imidlertid interessen opp igjen, og jeg satte i gang (januar 2001) på mitt første anlegg. Imidlertid var jeg på denne tiden kommet i kontakt med AMJK, og samme år startet byggingen av min første FREMOdul. Dermed droppet jeg både hjemmeanlegg og Märklin, til fordel for FREMO og to-skinne-materiell.

Våren 2003 var jeg første gang innom en amerikansk hjemmeside om noe som kaltes Mikroanlegg, og ble fenget av denne idéen: Å lage anlegg som skulle være fullt funksjonsdyktige, på en grunnflate som skulle være mindre enn fire kvadratfot (= 0,36 kvadratmeter). Samme år begynte jeg på mitt første anlegg av denne typen, og er nå i gang med fem slike. De fleste er anlegg med smalsporet jernbane i H0-skala (H0e), men jeg har også ett i "fuskeskalaen" 3:100. I tillegg har jeg fortsatt interessen for FREMO-treff og fellesskapet i AMJK.

Et anlegg blir aldri helt ferdig, men jeg liker å bygge og se resultater, så jeg håper å en dag få se alle mine anlegg i en "ferdig" tilstand.

min hjemmeside viser jeg fram mikroanleggene jeg bygger på, og har en beskrivelse av hvert anlegg.


Jon Songøygard