Relco skinnerenser

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

RELCO Skinne rens er en liten Blackboks som i er KUN FOR LIKESTRØM!!!!. Den får lokene til å fungere bedre uten stans pga dårlig strømopptak. Spesielt Z-Skala er plaget med en del dårlig strømopptak pga støv og skitt.

Boksen fungerer ved å sende ut en høyfrekvent strøm til skinnene hvis kontakten blir borte for loket. På den måten brenner strømmen bort støvpartikler og lager en "gnist" og gjennoppretter kontakten mellom hjul og skinner slik at loket kan fortsette. Dette går meget fort slik at loket tilsynelatende ikke har noe problem.

Det er ikke rapportert noe problem med f eks Z-Skala motorer som blir ødelagt med en slik enhet. Og de som bruker dem er meget fornøyd med resultatene av bruken på sine anlegg.

RELCO er ikke lenger i salg. Men GaugeMaster har nå tatt over denne funksjonen.

Kritisk spørsmål: Kan denne brukes ved digital drift? Høyfrekvent strøm virker ikke særlig kompatibel med et digitalt signal fra før. Men man kan kanskje svitsje mellom digitalstyrting og denne skinnerensingen dersom det er slik at den ikke står på hele tiden, men brukes når det behov? En annen sak er at GaugeMaster, som det henvises til, ikke gir treff på "Relco". Ting tyder vel på at dette er et historisk produkt. --Ses (diskusjon) 15. mai 2013 kl. 08:58 (CEST)
RELCO-Bilde-01.jpg
Relco-koblinger.jpg