Moskaug Tor-Jørgen: Vann med Woodlands E-Z Water

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Vann til en elv laget med hjelp av Woodlands E-Z Water

E-Zwater-tjm-01.jpg

Jeg trengte noe mer vann til min nye elv. Jeg var tom for Epoxy Resin så denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve Woodlans E-Z Water. Dette er små kuler som man varmer opp til de smelter.


Materialer

Her er materialene som jeg brukt.

  • Woodland Scenics E-Z Water #C1206
  • Pris: ca. 150, -

Produktene kan fås kjøpt hos de aller fleste MJ Hobby Foretninger.


Forarbeide

Min elvbunn er laget i gips. Og jeg limte på plass flere små og store "steiner" i bunnen. Noen trestokker limte jeg også fast slik at de vil stikke halveis opp av "vannet" når den blir ferdig. I enden av modulen så klemte jeg fast en plastbit for å holde på plass "vannet"

PS: Det kan være lurt å prøve å fjerne alle mulige luftlommer før "vannet" legges for å unngå luft bobler.

Materialmiksing

E-Zwater-tjm-02.jpg

Dette materialet trenger ingen form for miksing, kun oppvarming er nødvendig.

Jeg brukte en gammel bønneboks i stål til å smelte kulene på kokeplaten. PS: Husk å bruke en tang eller gryteklut før du løfter opp boksen. hehehe

Når alle kulene er smeltet så har du relativt dårlig tid til å helle på "vannet". 2-3min. maks. E-Z Water størkner nesten med gang avhengig av tykt laget er og blir til slutt helt hardt.

Etterbehandling

E-Zwater-tjm-03.jpg

Siden vannet stivet så raskt og jeg ikke hadde fått bort potensielle luftrom på forhånd. Så ble det veldig mange luftbobler både inne i selve vannet og på overflaten. Pluss at elvebredden fikk en stor rund avslutning.

Hva skulle jeg gjøre?

Jo jeg tokk frem en STOR loddebold og presset denne nedi vannet. Den smeltet da meget lett og man kunne da få bort luftpobler og la vannet flyte fint ut til kantene. Loddebolten var også fin til å dytte litt på overflaten slik at man fikk krusninger og bølgetopper.

Man kan fks. bruke en hårføner helt på tampen til å lage krusninger i vannet.

For ekstra effekter så bruke jeg Woodlands Water effekt på flaske. Det er en sillikon type som blir helt gjennomsiktig.

PS: E-Z Water blir litt gul aktig i fargen. Men for min elv synes jeg det bare økte realismen.Resultatet:

Resultatet synes jeg er rimelig bra. Men ett problem er at den blir helt hard og den sprekker opp hvis anlegget er i bevegelse. Men man kan jo da bare varme opp den igjen og fikse det problemet.

E-Zwater-tjm-04.jpg


Artikkelen er skrevet av Tor-Jørgen Moskaug og beskyttet mot redigering etter forfatterenes ønske. Han har også tatt bildene; kopiering eller gjengivelse er ikke tillatt. Mer informasjon om prosjektet på forfatterens hjemmesider


Beslektede emner

Hvordan modellere vann