MJwiki:Lag ny artikkel

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Fra en eksisterende side (Lenke)

Dette er den beste og foretrukne måten å opprette nye artikler på. Finn en eksisterende artikkel som emnemessig har å gjøre med den artikkelen du ønsker å skrive. Finn i teksten et ord eller en term som passer som tittel på din nye artikkel. Lag en intern lenke fra dette ordet. Klikk på lenken, artikkelen blir opprettet, og du kan begynne å skrive inn teksten din.

Fra søkeboksen (Sjekk&skriv)

Den neste beste metoden er å bruke Søkeboksen. Skriv tittelen som du vil bruke, inn i søkeboksen helt til venstre, og klikk på "Gå til" (altså ikke på Søk). Hvis artikkelen ikke finnes, får du fra svarsiden muligheten til å opprette ny artikkel ved å klikke "rediger" (med rød skrift). Artikkelen blir opprettet, med tittelen som du akkurat sjekket, og du kan begynne å skrive inn teksten.

Ulempen med å bruke Sjekk&skriv er at det ikke blir eksisterende artikler i MJwiki som lenker til den nye artikkelen. Det er derfor helt nødvendig å skrive inn hvilken hovedkategori som artikkelen sorterer under.


Merk med hovedkategori

Kategorier er MJwikis innholdsoversikt. Alle artikler skal merkes med en hovedkategori, slik at det finnes i alle fall én innholdsoversikt der artikkelen er med. Merk gjerne med ytterligere kategorier, f eks hvilken skala artikkelen omhandler. Mer om kategorier og definisjoner i artikkelen Kategorier på MJwiki.

Du kan kopiere ferdigkodede linjer fra listene nedenfor og lime direkte inn nederst i din nye artikkel.

Hovedkategorier:

[[Kategori:MJwiki besøker]]
[[Kategori:Mitt prosjekt]]
[[Kategori:Lokomotiver]]
[[Kategori:Vogner]]
[[Kategori:Spor]]
[[Kategori:Signaler]]
[[Kategori:Bygninger]]
[[Kategori:Landskap]]
[[Kategori:Biler]
[[Kategori:Elektronikk og styring]]
[[Kategori:Byggeteknikk]]
[[Kategori:Foto og video]]

Skalakategorier:

[[Kategori: Skala G]]
[[Kategori: Skala 0]]
[[Kategori: Skala H0]]
[[Kategori: Skala 00]]
[[Kategori: Skala TT]]
[[Kategori: Skala N]]
[[Kategori: Skala Z]]