MJwiki-diskusjon:God praksis

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 14. okt 2006 kl.17:32 (CEST)Diskusjonen flyttet hit av meg:

--einjen 13. okt 2006 kl.11:49 (CEST) Hvordan skal man angi lenker i en artikkel? Jeg ser på wikipedia at der er normalt å lenke internt i en egen liste nesten til slutt i artikkelen, og helt til slutt kommer "Eksterne lenker". Hva har mjwiki lagt seg på? Selv har jeg valgt å bruke "Relatert" og "Eksternt" som overskrifter for disse listene. Er det dessuten noen standard for hvilket nivå disse listeoverskriftene skal ligge på? Jeg har valgt å bruk to likhetstegn: == sim nivå (altså overskrift 2(?)

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 14. okt 2006 kl.17:32 (CEST)Lenker til andre artikler på MJwiki skal først og fremst gjøres inne i artikkelteksten. Interne lenker i form av en liste bør vi bruke bare når det ikke finnes et naturlig ord i artikkelen å bruke som lenke. "Relatert" er en upresis overskrift, "Eksternt" likeså. Begge er unødvendige fremmeord. Kanskje lurt å sjekke hva den norske wikipedia bruker som betegnelser. I noen artikler her på MJwiki er det brukt "Pekere ut". Kan det være noe å bruke? Fremmeordfritt i hvert fall. Kan du lenke til noen wikipedia-artikler som har en bra bruk av slike overskrifter, Einjen?

--einjen 15. okt 2006 kl.21:04 (CEST) wikipedia bruker "Eksterne Lenker" og "se også/See also" http://no.wikipedia.org/wiki/Betong og http://en.wikipedia.org/wiki/Physics

--Jon S. 16. okt 2006 kl.10:49 (CEST) Synes absolutt dette bør være nevnt i prosjekt-oversikten. Jeg mener å huske noen artikler der det er utgående linker i selve artikkelteksten, og iallfall fra mitt synspunkt er dette en "uting".  :-)
Eksterne lenker til slutt går derimot godt inn i "wikipedia"-formatet og vil gjøre at wikipedia-brukere vil kjenne seg igjen.