Diskusjon:Systemer for detektering av belagte spor

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Denne artikkelen er ikke god. Her blandes inn stoff som ikke direkte har med detektering av belagt spor å gjøre. Siste halvdel av artikkelen handler om strukturforskjeller på 2-skinne og 3-skinnedrift. Det kunne forsvares her dersom dette hadde vært brukt som en bakgrunn for å forklare noe om detektering.

Påstanden om at punktbaserte detektorer ikke kan brukes til komplette sikringsanlegg er også feilaktig. Forbildet er Rørosbanen og halemagneter. Dessuten handler det hele om hva man gjør med et signal fra en slik punktbasert detektor. Det er fullt mulig å prosessere det videre til å lage rimelig sikre sikringsanlegg. Husk at vi her snakker om modell og ikke om virkelighet, der det selvfølgelig gjelder andre krav til sikkerhet. En annen sak er at ekte sporfelt normalt er å foretrekke.

[SES 2.12.08]

Skriv den gjerne om!

Etter min mening er det helt greit å skrive den om. Jeg har ikke så mye peiling på dette, men jeg stoler på deg her. Forøvrig synes jeg "Likstrøm" høres litt ufyselig ut... [HH 02.12.2008]

Gjort!

Da er artikkelen helt omarbeidet. Jeg har lagt inn en rekke eksempler på deteksjonssystemer. Listen er sikkert mangelfull og bør utvides. --Ses 3. des 2008 kl. 13:55 (UTC)