Diskusjon:Moskaug Tor-Jørgen: Resin støping av lokomotiv

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Torsja 2 mars 2006 kl.22:54 (CET) "(TeVe) Mindre klin enn vaselin og like effektivt er litt bilvoks oppløst i feks lynol og ved hjelpav en pensel smurt tynt på den herdede silikonen før ny silikon helles over."

Er dette noe du selv har prøvd med Wacker sine produkter TeVe? Har opplevd at ved bruk av fks. superlim til å lime sammen deler på modellen ikke er så lurt. For silikonen reagerer da på superlimet og vil ikke herde i det heletatt.

--Red. 2006-03-02 kl.23:26:21 (CET)Viktig i forhold til faktapreget i wikien - en diskusjonen om et tema føres på diskusjonssiden (f.eks denne siden), RESULTATE av diskusjonen fører til at dere skriver om teksten i selve artikkelen, slik at den framstår helthetlig. Jeg tar nå å tilbakestiller artikkelen til før Teves kommentarer, og så får dere skrive inn endringer, ikke kommentarer

--TeVe 3 mars 2006 kl.00:26 (CET)Ja jeg har anvendt metoden på en rekke silikoner. Lynol fordamper så raskt at silikonen (den uherdede) ikke vil bli angrepet av lynolen. Tilbake blir jo bare voksen. Den herdede silikonen bli jo ikke påvirket.

Jeg trodde jeg la til fakta, og tilleggstips da det ikke alltid bare er én metode for å gjøre noe men alternative løsninger. OK den siste anmerkningen var en kommentar og den står jeg ved. Man kopierer ikke andres mastere. Først og fremst serieproduserer man fra egne mastere.


--Torsja 3 mars 2006 kl.00:53 (CET) Fint, det høres ut som om metoden din TeVe med bilvoks og lynol høres bra ut. F-7 lok som jeg eier selv og har tatt avstøpninger av kunn til eget bruk bare så det er sagt. Hva andre mener om det får bli deres egen sak. :))


Kanskje du TeVe skulle ha startet en slik generell artikkel om resin avstøpinger? Du har jo rimelig peil på dette gjennom "jobben" din i Vestby har du ikke? Så legger vi bare min artikkel som ett eget personelig prosjekt og som ett konkret eksempel under denne igjen.


Hvis du tenker på at noen mener du lager tjuvkopier/piratkopier og slik styggedom så kan du ha en engels samvittighet Torsja. Kopier til eget bruk er helt greit å lage. Det er først når du begynner å selge eller bytte bort at du kommer på tynn is. øw

Kommentar fra ØyvindS

TeVe, takk for at du tok deg tid til å kommentere.

Hvor kommentarene skal er en viktig avklaring. Men veien blir til mens vi går.

Jeg tror at problemet her er at artiklen i utgangspunktet var mer en "Mitt prosjekt" enn en faktapreget artikkel. En leksikalsk artikkel inneholder ikke "jeg gjorde slik og slik", men evt. gjør slik og slik. Og den kan absolutt inneholde alternative måter å gjøre ting på.

Torsja er inne på løsningen. TeVe skriver en faktaartikkel om Resinstøp (det ville være gull), og torsja gjør om sin artikkel til "Mitt prosjekt".

lønnsomt?

En ting har jeg lurt lenge på ang, dette. hvordan skal du få laget understell/motot og slikt uten og kjøpe flere tog? går det ikke da opp i opp

hilsen crasyhh/henrik


--Torsja 3 mars 2006 kl.11:36 (CET) Hei Henrik. Den diskusjonen kan vi ta på NMJF forumet:-) http://www.norskmjforum.no/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4272


ok... nå er de gjort