Diskusjon:Hagejernbane

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Jon S. 11. jun 2006 kl.16:38 (CEST) Jeg syntes det burde være en artikkel om hagejernbane i MJwiki, så jeg har gjort et forsøk.

Tanken er at artikkelen skal danne en grei innføring for folk som besøker MJwiki for å få en lettfattelig innføring i emnet.

Jeg har valgt å skrive med utgangspunkt i LGB, siden dette vel er den hagejernbaneprodusenten som er vanligst over hele verden. Men Märklin spor 1 skal være et alternativ som funker like bra, og sporradiene er vel de samme som hos LGB, så jeg har nevnt Märklin også. Live steam og større skalaer har jeg derimot ikke dekket, dette tenker jeg kan beskrives under en artikkel ved navn dampdrevne tog.

Merk at artikkelen ikke er fullstendig! Det er overskrifter om "Anlegging av sportrasé", "Skinner og rullende materiell" og "Beplantning" der jeg ikke har skrevet noe, siden jeg ikke har stort greie på de tingene (det er f.eks. flere forskjellige traséløsninger ute og går, som kan være like bra). Håpet er at noen som har peil, kan skrive under disse overskriftene. Så blir det kanskje en fullstendig artikkel til slutt!  :-)

Bilder har jeg heller ikke, så hvis noen har egne bilder av hageanlegg å legge inn, er det fint.

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 12. jun 2006 kl.00:16 (CEST)Da er du i gang, Jon ;-) Har sjøl under skriving en artikkel om batteridrift/radiokontroll. Nå er jeg jo nødt til å få den ferdig snart.

--Jon S. 16. aug 2006 kl.19:09 (CEST) Da er vi litt videre, med en overskrift om "anlegging av sportrasé" (ennå ikke helt ferdig...). Pluss at jeg endret "ressurser" til en overskrift - det blir enklere for de som bare vil sjekke andre alternativer enn denne artikkelen - OK?

--Jon S. 27. jan 2007 kl.17:52 (CET) Nå ser det ikke ut til at jeg kommer til å gjøre mer med denne artikkelen. Men det kan ennå føyes til mer, så som

  • flere syn på hvordan man skal anlegge banen,
  • hvilke typer skinner og rullende materiell som finnes,
  • hvilke typer hagevekster som passer til beplantning,
  • hvilke skalaer og sporvidder som er vanlige (kanskje i en linket artikkel),
  • oversikt over anlegg som er bygget i Norge (kanskje i en linket artikkel),
  • etc.