Diskusjon:Blader og tidsskrifter

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Øyvind S - MJwiki.no - kategoriredaktør 2006-04-03 kl.22:43:58 (CEST) Mal for blader:

'''Navn på blad'''
: Utgivelsesland:
: Opplag: 
: Målgruppe:
: Stoff:
: Bilder: (kvalitet)
: Tilgjengelighet i Norge:
: Ca. sidetall:
: Nr. pr. år:
: Pris løssalg:
: Pris abbonement:
: Web: [http://www.eksempel.com_Navn_på blad]
: Adresse:

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 2006-04-04 kl.15:55:18 (CEST) Utmerket tiltak, Øyvind. Et par kommentarer til tabellen. Hvilken målgruppe utgiveren har vet, vi lite om, det blir ren gjetning, og lite leksikalsk presisjon. Postadressen er for lite relevant å ha med. Opplagstallet er også irrelevant for utøvere av MJ-hobbyen. Synes det blir mer kompakt og effektivt, mer relevant og litt mindre arbeid for den som skal legge inn informasjon, hvis vi gjør det slik (Blad og avis er min profesjon, ha endret litt på noen betgnelser også)

'''Navn på blad'''
: Utgivelsesland:
: Stoff:
: Bilder: (kvalitet)
: Salgssteder i Norge:
: Sidetall:
: Utgivelser per år:
: Pris løssalg:
: Pris abbonement:
: Web: [http://www.eksempel.com_Navn_på blad]

--Øyvind S - MJwiki.no - kategoriredaktør 2006-04-04 kl.19:03:20 (CEST) Tja, følger deg delvis, men ikke helt. :-) Opplag tok jeg med, fordi det forteller om dette er en liten "fillepublikasjon" eller et mer viktig blad. Så opplag synes jeg skal være der.

Målgruppe kan selvfølgelig innarbeides i "stoff", men er viktig ut i fra om bladet henvender seg til nagletellere/nybegynnere/märklinister/likestrømsfolk/alle/etc. Alle blader skriver ganske sikkert litt om dette på sine hjemmesider. (De fleste seriøse blader har gjerne en målgruppedefinisjon de kan presentere for annonsører.) Synes "Målgruppe" det skal være der, men mulig det er feil navn.

"Adresse" er kun relevant hvis det ikke finnes noen web-adresse, og kan i de fleste tilfeller droppes.

Ellers er navneendringene ok.