Bruker:ØyvindS

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk
Øyvind Strøm

Jeg har i flere år talt for å lage en kunnskapsdatabase for MJ'ere, hvor folk selv kunne legge inn tekst, så det å være med på å starte opp MJWiki.no er dermed en drøm som går i oppfyllelse.

Jeg bygger moduler etter standarden FREMO/FCS (2 eller 3 skinnesystem med vei for FCS (Faller Car System)) og driver med ombygging av biler til FCS.

Tok opp igjen MJ-hobbien i voksen alder, ved at jeg ved et tilfelle fant ut at flere av mine venner innen fotomiljøet også hadde en skjult mj-side, og esker med Märklin M-skinner på loftet. Vi leiet et stort lokale for en weekend, brukte fredag og lørdag til å bygge et stort gulvanlegg, og kjørte tog hele søndagen. Dette gjentok vi en hel uke hvor min daværende samboer var på ferie. Så fant vi ut at det var så gøy at vi ville ha anlegget stående permanent oppe. Vi leiet venterommet på Grorud Stasjon av NSB, og satte opp anlegget og laget klubb av det. Grorud Modelljernbaneforening, som senere skulle bli til Hovedbanen Modelljernbaneforening var født. Vi ervervet den gamle stillpulten til Grorud stasjon, og startet så på å bygge Grorud Stasjon i 1/87, et anlegg som er vist frem på en rekke messer i Norge. Stillpulten ble brukt til å operere anlegget.

Et annet anlegg i Hovedbane-regi som jeg har vært med på å planlegge og bygge, er Sesam-anlegget. Tok iniativ til å lage en modulstandard som skulle inkludere FCS. Valget fallt på FREMO, og deres B-grensesnitt ble justert for å kunne ha med vei med kjørende biler. Har foreløpig 3 moduler med FREMO/FCS standarden.

Jeg har sittet i MJF's valgkomité i tre år, i MJF's vedtektskomité i et år og i MJF's messekomité i 3 år.

Etter at jeg flyttet til Danmark, har det blitt lite organisert MJ-arbeide, og kun 1 ny modul.. Etter å ha fått tvillinger ligger MJ-hobbien litt brakk.

Signerte artikler på MJwiki.no:

Planlagte artikler på MJwiki.no:

  • Masse om foto
  • Masse om FCS