Biler som kjører

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Det øker realismen på et MJ-anlegg å ha biler som kjører på veiene.

Det finnes to systemer Faller Car System og Mader Magnet som gjør det enkelt å få til dette. Denne introduskjonen er skrevet ut i fra Faller Car System, som er det mest utbredte i Norge, men er relativt relevant også for Mader Magnet. Det er dog noen Sammenligning Faller/Mader|forskjeller]] mellom de to systemene.

I veien ligger en metallstreng, og på forakslen av bilen finnes en liten lenke med en magnet på. Dreier veien (og derved strengen), følger magneten etter og sørger for at hjulene følger veien. I bilen finnes så et batteri og en motor koblet til bakakslen. I tillegg finnes to brytere (FALLER), en som opereres med fingrene (stenger strømmen fra batterier) og en som kan fjernstyres med en magnet skjult i veibanen (reedkontakt).

Det finnes busser, lastebiler, semitrailere og småbiler. Veien bygger man selv, man kan ha veksler og steder bilene stanser på kommando. Det finnes trafikklys, enheter for Rullende landevei og parkeringsplass. Det finnes en styringsboks for trafikklys, veikryss med vikeplikt, innsnevret vei, busslommer.

Komponenter fra en FCS-bil kan flyttes over i andre biler, for å øke bredden av kjørende biler på anlegget. Se liste over FCS-ombyggingsprosjekter.