Hovedside

Fra MJwiki
Gå til: navigasjon, søk

Velkommen till mjwiki.no, det norske leksikonet for modelljernbane som alle kan redigere.

Fra leksikonet

0m Forsb 01.jpg

BALLAST er materialet som omslutter og stabiliserer svillene på et jernbanesporet. Artikkelen beskriver forbildet: Oppbygging av sporet, ballastens virkemåte, materialer og størrelser. Deretter modellering: Underlag, natur- og kommersiell ballast, legging, etterbehandling. Bra lesing for den som ønsker å lage er realistisk spor på anlegget.

Ballast | Flere utvalgte artikler

Fra leksikonet

Roco 44266 passvogn.jpg

VOGNKATALOGEN lister serieproduserte vognmodeller fra norske, svenske og danskejernbaner. Katalogen følger forbildene, dvs at alle modeller av f.eks NSB BF12 omtales i samme artikkel, uansett skala. Med mange nye modeller på markedet de siste par år trenger vognkatalogen oppdatering.

Vognkatalogen | Flere utvalgte artikler

Norske hjemmesider

206 1 071007 1191796467.jpg

CLAES MODELPAGE: MJwikis opplevelse av sidene: "Bilder av flere norske MJ-lok. Omtale av lok-ombygninger. Spennende prosjekt med skinnegående biler. Mange bilder, lite tekst. Lett å navigere." Og siden vi skriver om sidene her på forsiden: Verdt et besøk!

Omtale og lenke | Flere hjemmesider

Del din kunnskap

Alle MJ-entusiaster i Norge, uansett ferdighet og tilhørighet, inviteres til å bygge opp nettstedet MJwiki. Vi forsøker å lage en åpen, felles og norskspråklig kunnskapsbase om modelljernbane ved hjelp av leksikon-verktøyet MediaWiki. Finn informasjonen du trenger, puss opp eksisterende artikler, eller skriv nye stubber og artikler om emner som mangler. Det er enklere enn du tror.

Personlige verktøy