Diskusjon:Anleggsplanlegging: Ditt første anlegg

Fra MJwiki
Hopp til: navigasjon, søk

--Jon S. 1 mai 2006 kl.13:41 (CEST) Jeg hadde lyst til å legge ut denne artikkelen. Husker meg selv for bare noen år siden, da jeg var nykommer i hobbyen igjen, hvor kjekt det var å lese om hvordan man skulle begynne. Ikke så at jeg alltid fulgte det jeg leste, men allikevel.  :-)
Som man kan se har jeg basert mye av innholdet på to amerikanske artikler, og det er saker her som kan være interessante ikke bare for den som skal bygge sitt første anlegg. Kanskje burde jeg ha delt det opp (gjort det mindre, og gjort hver bit "tilgjengelig" også for andre enn førstegangsbyggerne), men jeg synes tingene danner en grei helhet her, og kan henge sammen. Men jeg tar gjerne andre synspunkter på dette!
En mulighet er at jeg skriver en eller flere nye artikler der jeg tar opp bare enkelte av disse sakene. Men som sagt synes jeg det var greit å ha alt samlet under en overskrift, trass i at det ble såpass mye.

--Terje (MJwiki hovedredaktør) 2006-05-01 kl.19:56:14 (CEST) Hallo Jon. Den vet best hvor skoen trykker som har den på. Du har gjort di hjemmelekse omkring anleggs- og skalavalg og kan skrive artikkelen med erfaringens tyngde. Den ble skikkelig bra. Noen forbedringer er fortsatt mulig, kunne tenke meg et bilde eller tre som viser forskjellen i størrelse mellom "samme" lokomotiv. Jeg har også lenket litt til andre artikler, der har vi en jobb å gjøre med hele wikien, vi har ikke vært flinke nok til å lenke internt.

Lengden på artikler skal jeg ikke mene for mye om. Noen ganger er stikkord og ordforklaringer nok, andre ganger er det sammenheng og oversikt som "gjør" artikkelen. Denne synes jeg ikke du skal dele mer opp. Men år du/andre ser en artikkel i wikien forøvrig som kan være en fordypning av noe som blir berørt i artikkelen, det er da vi skal ta oss tid til å lage lenke. F.eks når det vises til en konkret skala, da er det greitt med en lenke til siden som beskriver denne skalaen.

Wiki har noe de kaller "piped linking", at man la et annet ord enn artikkelnavnet vises i teksten. I setningen "det er lurt å velge H0 hvis du ikke helt vet..", kan man lenke til artikkelen "H0 skala" fra ordet "H0" ved å skrive [[H0 skala|H0]], altså "det er lurt å velge H0 hvis du ikke helt vet.."

Godt jobba. Jon

Terje

--Jon S. 2 mai 2006 kl.13:13 (CEST) Hei Terje (takk for ros). Jeg er enig i det med bilder - ikke minst vil det live opp artikkelen (det er temmelig mye tekst). I utgangspunktet ville jeg lage flere bilder, men bestemte meg for å legge ut artikkelen først i en "tynn" utgave. Bilder kan ta tid...
Og ja, jeg er klar over at jeg ikke linket nok i denne artikkelen, så det er flott at du gjorde noen tilføyelser.
JS

--Jon S. 2 mai 2006 kl.22:18 (CEST) Så - der var flere bilder på plass. Verre var det ikke! Jeg får se om det blir ennå en illustrasjon eller to (skissene av anleggstypene kan også forbedres), men de viktigste bør være på plass. JS

--einjen 6. mar 2007 kl.14:03 (CET) Burde det stått noe om AC/DC marklin vs røkla?

--Aetesaki 10. mar 2007 kl.16:09 (CET) Har skrevet artikkelen Introduksjon til MJ. Introduksjonsartikkelen tar for seg kjøp av det første startsettet og MJ som leketøy, jeg anser det derfor som nødvendig at innholdet i denne artikkelen, Anleggsplanlegging: Ditt første anlegg fokuserer mer på MJ som seriøs hobby, og går videre fra det tidspunkt man går fra lek til hobby ved bygging av sitt første permanente anlegg. Modulbygging bør henvises til artikkelen Dette er moduler. Er det noen som kan rydde opp i denne artikkelen slik at disse artikklene kan leses som en serie?